Lijst van negatieve caloriën voeding

free_19570859_tomatousEerst wil ik er je op wijzen dat negatieve calorieën niet bestaan. Waar dit wel over gaat is dat sommige voedingsstoffen een zo laag calorie gehalte hebben dat het meer energie kost op het op te eten en te verteren.

Bijvoorbeeld, als je water beschouwt als voeding, dan is koud water zeker een negatieve calorieën voedsel. Water bevat geen calorieën en je lichaam moet er energie instoppen om het op te warmen tot bloed temperatuur. Telkens als je een glas koud water drinkt zal je paar calorieën verbruiken en verlies je een beetje gewicht.

De meeste voedingsstoffen in de lijst hieronder verbruiken niet echt veel meer energie dan dat zijn calorieën toevoegen. Het is wel belangrijk hierbij te weten dat ons lichaam ook energie nodig heeft alleen maar om in leven te blijven en te ademen.

celery-692867_640Selder bijvoorbeeld geeft niet voldoende calorieën om de energie van het verteren en de energie om alle levensfuncties te voorzien. Daarom wordt het dan ook een negatieve calorieën voedsel genoemd.

Anorexia patiënten voelen zich sterk aangetrokken door negatief calorie voedsel. Enkel deze voedingstoffen eten leidt al snel tot verstoorde eetpatronen en op langere termijn tot verhongering.

Wees dus voorzichtig met experimenteren!!

In sommige gevallen worden diëten van deze categorie gevolgd om het lichaam te ontgiften. In principe is hier niets mis mee. Doch moet ik er op wijzen dat dergelijke diëten neven effecten kunnen hebben zoals hoofdpijn, misselijkheid en geïrriteerdheid. Indien u dit ondervindt is het meer dan aan te raden het dieet meteen te stoppen en terug om normale voeding over te stappen.

Ik raad dan ook elke vorm van dieet gebaseerd op deze voedingsstoffen ten sterkste af zonder degelijke doktersbegeleiding. Deze voedingsstoffen zijn wel belangrijk in als algemeen voedingspatroon omdat zij naast de lage calorie waarden ook stoffen bevatten zoals vitaminen en mineralen welke wel nodig zijn voor de goede werking van ons lichaam.

Ik blijf er ook bij dat onze dagelijkse voeding een zo breed mogelijk gamma etenswaren moet bevatten. Negatieve calorieën voedsel maakt daar ook deel van uit, maar wel in combinatie met andere producten zodat u voldoende energie binnen krijgt voor alle taken die je hebt uit te voeren.

Dan is hier de lijst van negatieve calorieën voeding:

* appelen
* asperges
* bieten
* blauw bessen
* broccoli
* wortelen
* bloemkool
* selderij stengels
* selderij wortels
* veenbessen
* komkommer
* aubergines
* andijvie
* tuinkers
* knoflook
* pompelmoes
* groene bonen
* groene kool
* citroenen
* sla
* uien
* papayas
* ananas
* pruimen
* radijs
* frambozen
* spinasie
* aardbei
* tomaten

Tot slot; gebruik deze lijst met verstand.